Extrusion Tunnel
18 000

ice cream extrusion

nowej generacji linia - tunel ekstruzyjny funkcjonuje jako zintegrowana linia technologiczna dla przemysłowej produkcji lodów na patyku, rożków typu ball-cone, lodowych kanapek typu sandwich, batoników lodowych, średniej wielkości tortów, rolad oraz łódki typu ice cream boat

Model oparty jest na nowej koncepcji, która zapewnia pełną wszechstronność produktu, elastyczność konfiguracji, zaawansowaną synchronizację elektroniczną i wyjątkowe standardy higieniczne.

główne cechy

modułowa konstrukcja

Łatwe dostosowanie do różnych potrzeb produkcyjnych

Urządzenie zaprojektowano w modułach, aby zmaksymalizować wszechstronność w odniesieniu do produktu. Układ sprzętu i jego rozmieszczenie na stole roboczym można zmieniać, co umożliwia produkcję kilku rodzajów lodów

serwo cięcie poziome

Precyzyjnie powtarzalna produkcja

Serwo cięcie z dużą precyzją porcjuje ekstrudowane lody, niezależnie od prędkości na linii. Oznacza to, że wszystkie lody schodzące z linii mają prawidłowy i ten sam rozmiar.

stół roboczy

Łatwe przełączanie między różnymi typami produktów

Urządzenie ma dobrze zdefiniowany i znormalizowany interfejs pomiędzy osprzętem a stołem roboczym. Składa się z identycznych punktów mocowania, w których montowany jest sprzęt używany do tworzenia oraz różnicowania produktów.

bezsmarowy przenośnik tackowy

Higieniczna produkcja

Aby zapobiec ryzyku powstawania czarnych plam, wewnątrz tunelu zastosowano wyłącznie elementy bezsmarowe, a napęd główny umieszczony jest poza strefą zamrażania

proces rozruchowy

higiena i minimaline straty produktu

Przygotowanie do produkcji odbywa się poza tackami, co zapewnia bezpieczny i czysty rozruch bez ryzyka zanieczyszczeń. Kiedy mieszanka lodów wchodzi do ekstruderów, są one stopniowo schładzane. Gdy osiągną odpowiednią temperaturę, wypełnienie, a tym samym właściwy kształt produktu, operator wprawia ucinacz w ruch. Następnie można zmierzyć rozmiar każdego kawałka lodów, a gdy ten jest poprawny, można automatycznie przesunąć ekstruder z cięciem nad tacki produkcyjne. Ten proces rozruchowy powoduje, że ​​na tackach nie będzie produktów niezgodnych z wymaganiami ani bałaganu.

jednostka zanurzeniowo-transferowa

Dip and Transfer Unit

Jednostka do zanurzania i przenoszenia lodów na patyku, rożków typu ball-cone, lodowych kanapek typu sandwich z tacek tunelu ekstruzyjnego do owijarki typu flow-pack. Urządzenie można wyposażyć w zestaw do polewania sokiem lub czekoladą.

extrusion tunnel

track & analyze

Track your daily workout and analyze data to get a better fitness

Explore & compete

plan your next goal with sparrow segments, routes, maps, clubs, challenges and race courses.

checkout pro ⟶