Linia Ekstruzyjna
18 000
Extrusion Tunnel
nowej generacji linia - tunel ekstruzyjny funkcjonuje jako zintegrowana linia technologiczna dla przemysłowej produkcji lodów na patyku, rożków typu ball-cone, lodowych kanapek typu sandwich, batoników lodowych, średniej wielkości tortów, rolad oraz łódki typu ice cream boat Model oparty jest na nowej koncepcji, która zapewnia pełną wszechstronność produktu, elastyczność konfiguracji, zaawansowaną synchronizację elektroniczną i wyjątkowe standardy higieniczne.
główne cechy
modułowa konstrukcja
Łatwe dostosowanie do różnych potrzeb produkcyjnych
Urządzenie zaprojektowano w modułach, aby zmaksymalizować wszechstronność w odniesieniu do produktu. Układ sprzętu i jego rozmieszczenie na stole roboczym można zmieniać, co umożliwia produkcję kilku rodzajów lodów
serwo cięcie poziome
Precyzyjnie powtarzalna produkcja
Serwo cięcie z dużą precyzją porcjuje ekstrudowane lody, niezależnie od prędkości na linii. Oznacza to, że wszystkie lody schodzące z linii mają prawidłowy i ten sam rozmiar.
stół roboczy
Łatwe przełączanie między różnymi typami produktów
Urządzenie ma dobrze zdefiniowany i znormalizowany interfejs pomiędzy osprzętem a stołem roboczym. Składa się z identycznych punktów mocowania, w których montowany jest sprzęt używany do tworzenia oraz różnicowania produktów.
bezsmarowy przenośnik tackowy
Higieniczna produkcja
Aby zapobiec ryzyku powstawania czarnych plam, wewnątrz tunelu zastosowano wyłącznie elementy bezsmarowe, a napęd główny umieszczony jest poza strefą zamrażania
proces rozruchowy
higiena i minimaline straty produktu
Przygotowanie do produkcji odbywa się poza tackami, co zapewnia bezpieczny i czysty rozruch bez ryzyka zanieczyszczeń. Kiedy mieszanka lodów wchodzi do ekstruderów, są one stopniowo schładzane. Gdy osiągną odpowiednią temperaturę, wypełnienie, a tym samym właściwy kształt produktu, operator wprawia ucinacz w ruch. Następnie można zmierzyć rozmiar każdego kawałka lodów, a gdy ten jest poprawny, można automatycznie przesunąć ekstruder z cięciem nad tacki produkcyjne. Ten proces rozruchowy powoduje, że na tackach nie będzie produktów niezgodnych z wymaganiami ani bałaganu.
jednostka zanurzeniowo-transferowa
Dip and Transfer Unit
Jednostka do zanurzania i przenoszenia lodów na patyku, rożków typu ball-cone, lodowych kanapek typu sandwich z tacek tunelu ekstruzyjnego do owijarki typu flow-pack. Urządzenie można wyposażyć w zestaw do polewania sokiem lub czekoladą.